Informatii despre curs:

Autorizat ANC
Cod COR 242401

Numar de ore: 40 (12 practica + 28 teorie), desfasurate in doua weekenduri

Data estimata pentru inceperea cursului: in curand, locatie: Ploiesti.

Pret: 400 lei* 

Conditii de inscriere: absolvent de studii superioare
In urma absolvirii acestui curs, participantul va putea sa profeseze in ocupatia de Formator in baza  diplomei acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei (prin ANC).
Obiectivele cursului: Proiectarea, derularea, evaluarea si revizuirea activitatilor teoretice/ practice si/sau programe de formare si dezvoltare a competentelor profesionale, derulate în institutii specializate sau la locul de munca.

* a se consulta  Oferta speciala

Formatorul este specialistul in formare care proiecteaza, deruleaza, evalueaza si revizuieste activitati teoretice / practice si / sau programe de formare si dezvoltare a competentelor profesionale, derulate in institutii specializate sau la locul de munca.

Aceasta definitie extinsa este compatibila cu definitiile date formatorului la nivel european. Ca urmare, formatorul descris prin acest standard ocupational este:

  • Conceptor al programelor de formare, pe baza documentelor normative in vigoare, astandardelor ocupationale / de pregatire profesionala si a nevoilor unui anumit sector sau domeniu de activitate – inclusiv al celui de formare a formatorilor.
  • Proiectant al programelor si al activitatilor de formare, pe baza identificarii nevoii si cererii de formare dintr-un anumit sector sau domeniu de activitate.
  • Organizator al programelor de formare, asigurand toate conditiile necesare desfasurarii optime a programului de formare.
  • Facilitator al procesului de invatare si de dezvoltare prin crearea unor situatii de invatare adecvate dezvoltarii competentelor profesionale care se constituie in tinte ale formarii.
  • Evaluator al competentelor efectiv formate sau dezvoltate la participantii la formare, precum si al propriei prestatii ca formator.
 • Evaluator al programelor de formare – atat al celor proprii, cat si al programelor de formare propuse spre evaluare in vederea autorizarii.
Cui se adreseaza:
 • Tuturor celor interesati sa lucreze ca Formator (Trainer)  in Companii private sau de stat, in Proiecte europene, in orice domeniu unde este necesar un formator. Conf OG 129/ 2000, incepand cu 1.01.2010 este obligatorie in activitatea de formare a adultilor, indiferent de domeniu, obtinerea unui Certificat de Formator  acreditat – ANC( CNFPA).

 • Tuturor cadrelor didactice care doresc sa sustina ore suplimentare in alte unitati scolare, altele decat cele in care au norma( conf OG 129/ 2000).

 • Tuturor celor care isi doresc sa capete competente de formare, comunicare si atitudine de prezentare in fata unui auditoriu sau chiar la locul de munca in relatiile cu managerii sau subalternii.

 • Tuturor celor specializati in domenii profesionale care doresc o schimbare in tendinta cu cerintele pietii muncii actuale si prefera sa impartaseasca din experienta lor.

 • Tuturor studentilor, absolventilor sau masteranzilor care doresc dezvoltare personala, abilitati in comunicare si transmitere de informatii avand sanse mai mari de a-si gasi un loc de munca.

Competente Dobandite:
  1. Pregatirea programului/stagiului de formare;
  2. Pregatirea formarii practice;
  3. Realizarea activitatilor de formare;
  4. Evaluarea participantilor la formare;
  5. Evaluarea programului/stagiului de formare

   

Detalii:

Pentru inscrierea la curs sunt necesare urmatoarele:

 • Certificat de nastere (copie xerox)
 • Certificat căsătorie (în cazul schimbării numelui) (copie xerox)
 • Carte de identitate (copie xerox)
 • Diploma de studii (copie xerox)
 • Ordin de plata – plata se poate face si in doua rate(prima la inscriere, ultima cu 2 zile inainte de inceperea cursului); cont IBAN: RO57BTRLRONCRT0264935701 – deschis la Banca Transilvania, Sucursala Ploiesti

                                                                                                         

drys.ro - certificat de absolvire iunie 2021
Pentru a vă înscrie la acest curs ne puteti contacta telefonic la numarul 0748.0748.07, ne puteți transmite un e-mail la adresa cursuri@drys.ro sau puteți completa formularul de înscriere, accesând butonul de mai jos
Share Button